torsdag 24. februar 2011

Per Christian Burhol om sosiale medier, museer og arkeologi

Per Christian arbeider som frivillig prosjektassistent i prosjektet Kunnskap og forteljing ved siden av å ta en mastergrad i arkeologi ved Universitetet i Bergen. Per Christian deltok på en introduksjons workshop i sosiale medier og deler dette med deg:

Verdien av sosiale medier og museer
Å formidle: et av hovedansvarene for museer, sosiale medier er et velegnet verktøy for å spre ideer samt at man kan oppdatere informasjon langt hyppigere i tillegg til at folk som er interesserte kan videresende til flere, samt at når folk ser informasjon om museer oftere via kanaler de bruker daglig, vil de bli mere oppmerksomme på museet og deres arbeid samt formidling.

Min arbeidshverdag
For arkeologer kan sosiale medier være veldig viktig. Arkeologi er studiet av den mennesklige fortid via våre fysiske etterlatenskaper, og de fysiske etterlevningene gjør at folk får direkte kontakt med fortiden, noe som kan hjelpe til å gjøre dem mere oppmerksom på fortiden. I tillegg er det mye lettere å spre bilder samt videoer via sosiale medier som igjen kan hjelpe på bevisstgjøring av arkeologi i samfunnet da arkeologi direkte blir en større del av folks hverdag via sosiale medier.

Det er mange myter om arkeologer som lettere kan avkreftes ved bruk av sosiale medier da informasjonen kan spres bedre, samt man kan tiltrekke publikum til utgravningssteder rakt for å vekke interesse hos «lekfolk».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar